Back

Описание на обучението

Нашият курс по миглопластика е предназначен да ви научи на популярната техника, използвана от много хора, за подчертаване на очите с изкуствени удължения, за да придадете външен вид на по-дълги, дебели и естествени мигли.

Не само ще научите как ефективно да прилагате и премахвате удължението на миглите, но също така ще научите как точно да адаптирате миглите към конкретната форма на окото на клиента за желания ефект. По време на курса ще провеждате упражнения с професионален манекен, което ви позволява максимално време да придобиете уменията и да работите по техниката.

 

Обучението по миглопластика е нов метод, с помощта на който се увеличава дължината и обема на естествените мигли, без това да им навреди. Копринените мигли се апликират една по една без да имат директен контакт с клепача. Технологията 3D / Russian Volume Lashes не уврежда естествените мигли.


Курсът по поставяне на мигли косъм по косъм е предназначен за напълно начинаещите в тази сфера, както и за работещите гримьори и козметици.

В отговор на различните предпочитания, миглите са с различен обем и цветове. При правилно поставяне и поддръжка миглите имат трайност между 30-90 дни.

Какво покрива курса по миглопластика – косъм по косъм, 3D и Руски обем?

Курс по поставяне на мигли косъм по косъм включва теоритико-практическа подготовка по част от професия „Козметика”, специалност „Козметик”, модул „Поставяне на мигли косъм по косъм” по изискванията на МОН и Европейският съюз. Необходимото оборудване и продукти са предоставени от нас и са включени в цената на курса.

Включва демонстрация и упражнения по вграждане на мигли с технологията „Косъм по косъм“, 3D и руски обем. Изучава се подръжка на мигли, безопасно сваляне на мигли.

Участниците ще имат възможността след приключване на обучението да получат пълна информация за всички материали и инструменти, както и да си закупят професионален стартов пакет, необходим за започване на работа.

Техника "Косъм по косъм"

Курсът по удължаването и сгъстяването на мигли посредством техниката „Косъм по косъм” е безвреден и ефикасен метод, с който се гарантира естествена визия и дълготраен ефект. При тази техника се апликират единични удължители върху всяка подходяща естествена мигла, без да се нарушава естествения цикъл на растеж, като в същото време се увеличава дължината и обема на миглите.

 • Курсистът се запознава с технологията на процедурата, видовете продукти, мигли и инструменти, нужни за нейното извършване.

 • Отделя се основно внимание на задължителните хигиенни изисквания, които трябва да се спазват преди, по време и след процедурата.

 • Изучават се основните грешки, които могат да доведат до алергична реакция при клиентите.

 • Запознават се с най-често срещаните проблеми при естествените мигли, растеж и структура на косъма, както и с начините на определяне и изграждане на миглите.

 • Преподава се правилния подход към клиентите преди и по време на процедурата, както и грижите, които трябва да се полагат след нейното приключване.

 • На се предоставя възможността да изучават техниката по определяне на формата и поставяне на миглите, упражнявайки се върху изкуствена глава.

 • Курсиста се упражняват върху жив модел, като следват насоките на лектора.

Обемна техника 3D (4D/5D)

Метод, чрез който се постига изключителна гъстота, изразителност и обем на естествените мигли. Както показва самото име на техниката, тук се използват няколко на брой косъмчета (3, 4 или 5), които се залепват върху един естествен косъм.

 • Изучават се особеностите на технологията на 3D процедурата, видовете продукти, мигли и инструменти, нужни за нейното извършване.

 • На учениците се предоставя възможността да изучават техниката по определяне, изграждане и поставяне на 3D/4D/5D/мигли, като се упражняват върху изкуствени манекени.

Техника Russian Volume

При Russin Volume – Руски обем метода се използват много тънки косъмчета, от които се оформя снопче и по този начин се поставя на естествената мигла, като на всяко око могат да се поставят по този начин много повече косъмчета, които изглеждат по-естествено и красиво. При правилна работа с тази техника, обема на миглите е много по-плътен и обемен.

 • Изучават се особеностите на технологията на Russian Volume процедурата, видовете продукти, мигли и инструменти, нужни за нейното извършване.

 • На учениците се предоставя възможността да изучават техниката по определяне, изграждане и поставяне на Russian Volume мигли, като се упражняват върху изкуствени манекени.

Учебна програма

 

Виж учебната програма

  1. Теоретично запознаване с технологията ‘’Косъм по косъм”, 3D и Руски обем.

  2. Запознаване с показания и противопоказания.

  3. Технология на процедурата.

  4. Запознаване с материали и продукти.

  5. Необходимо оборудване за работа.

  6. Видове мигли

  7. Структура на миглите:

   • цикъл на живот на миглите;

   • как да поддържаме удължените мигли;

   • как да изберем видове мигли;

   • видове необходими материали за поставяне на мигли;

   • видове мигли;

   • видове дължини;

   • видове дебелини;

   • видове извивки;

   • схеми на удължаване и сгъстяване на мигли;

   • удължаване и сгъстяване стъпка по стъпка;

   • способи за залепване на миглите;

   • способи за залепване на 3D мигли;

   • практика и изработка на Руски обем;

   • демонстрация на технологията;

Как се провежда

Предлагаме на нашите курсисти обучение в реална работна среда, което е предимство и им дава лек преход от обучението към започване на работа веднага след завършване. Информацията, която даваме е не само от написаното в учебниците, но е изпълнено с примери от 20 годишния опит на преподавателите. Във всяка теоретична тема се прави връзка с процедурите и въздействията в козметичните манипулации.

В курсовете се обръща индивидуално внимание на всеки курсист, като изключително се набляга на практическите занимания и усвояването на специални техники от професията.

Курсистите разполагат със самостоятелни работни места в комфортна и удобна учебна зала за теоретична и практична част и комплект материали.

Къде се провежда обучението

Курсовете по миглопластика се провеждат във Варна, ул. Йосиф Стоянов №11.

Каква е продължителността на обучението

Продължителността на курса е 2 дни x 4 астрономически часа.

Какви са предимствата на обучението

Удълженията на миглите стават все по-популярни през последните няколко години, като много от нас искат по-дълги, по-дебели мигли, без да се налага да прилагаме грим или бримки от ежедневието.

Прилагането на отделни мигли към очната линия създава по-пълен, естествен ефект и подобрява външния вид на очите – дългосрочно решение за вашите клиенти. По време на нашия общ курс по миглопластика ще научите процеса на прилагане и отстраняване на отделните мигли, вида на миглите, който е подходящ за всеки клиент, очна форма, естествени мигли и важна информация за противопоказания.

Това е доходоносна услуга за лечение, която бихте могли да практикувате, тъй като клиентите се връщат редовно за повторно прилагане на всеки 2-3 седмици.

Кои са преподавателите

Ние, в център „Royal“, сме горди, че работим с такъв професионален, страстен и приятелски екип от преподаватели, всички от които притежават квалификация от ниво 2 и ниво 3 в специализирания си сектор.

Нашите преподаватели са също сертифицирани и лицензирани от МОН, с дългогодишен опит в професионалната бюти индустрия.

Можете да разгледате всички преподаватели в страницата Нашите преподаватели.

Как да запазите своето място за курса

Нашите специалисти са на Ваше разположение да отговорят на Вашите въпроси и да Ви помогнат при записването за курс.
Обадете се на нашия телефон: 0885 924 000

Също така, можете да направите Вашето записване и онлайн.
Когато се запишете онлайн, наш специалист ще се свърже с Вас. Можете да посетите нашето онлайн записване тук.

Място на курсист се запазва след получено капаро.

Какви са изискваните документи при записване за курс

 • Заявление за записване в курс за професионално обучение – по образец /на място или по e-mail/;

 • Копие от диплома за завършено средно или висше образование или клас от средното образование;

 • Копие на документ за самоличност;

 • Медицинско свидетелство или здравна книжка, удостоверяващо здравословното състояние на кандидата;

 • Четири актуални снимки;

 • Договор за обучение /сключен между обучителния център и обучаемият за съответния курс – на място или по e-mail/.

 

Какви квалификации ще придобиете

В края на обучението по маникюр, педикюр и ноктопластика се провежда държавен изпит по теория и практика.

След успешно завършване придобивате знания, с които можете веднага да се реализирате като успешен Козметик.

Издават Ви се:

 • Държавна диплома;

 • Свидетелство за професионална квалификация професия „Маникюрист-педикюрист”, специалност Козметика – втора степен на професионална квалификация;

 • Европас (опция) – приложение към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС и сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик”.

Защо да изберете център Royal

Високо качество на обучение

Ние предлагаме висококачествено акредитирани обучения с опитни преподаватели, професионално оборудване и отлична атмосфера за обучение. Обучителният ни център е добре оборудван, лесно достъпен от обществения транспорт и редовно проверяван от официалните органи на МОН, за да сме сигурни, че Ви предоставяме най-доброто обслужване за Вашите пари. 

 

Опитни преподаватели

Ние се гордеем, че работим само с квалифицирани и опитни преподаватели, които са приятелски настроени, приветливи и готови да направят повече от необходимото, за да осигурят възможно най-добрия опит на студентите.

 

Индивидуално отношение

Всички курсове се изпълняват в малки групи, което дава на обучаемите възможност да задават въпроси или да потърсят допълнителна подкрепа и внимание, ако това е необходимо. Нашият център за обучение е винаги в готовност да започне Вашето обучение. Всички наши зали разполагат с най-съвременните съоръжения и продукти, необходими за придържане към индустриалните стандарти.

Също така разполагаме с текущ екип за поддръжка, който може да отговори на всякакви въпроси, които може да имате във връзка с Вашето обучение при нас – по имейл или по телефона.

Характеристики на курса & Цена

Продължителност

2 дни x 4 астрономически часа.

Дата на започване

Предварително резервиране на дати

Начин на обучение

В кабинети

Дипломиране

Държавна диплома
Свидетелство за професионална квалификация
Европас (опция)

Цена за курса

По запитване

Допълнително: Майсторски клас Миглопластика-Обемни техники, изработка на Супер Обем, супер Ветрило.

Времетраене 1 ден, цена  – направете запитване за актуална цена

Показаните такси включват в себе си всички материали и такси за Държавен изпит.

Всички наши курсове се предлагат с опцията за разсрочено плащане.

Как да се запишете

Запиши курса онлайн

Запишете се за своя курс чрез нашето онлайн записване.

Наш преподавател ще се свърже с Вас.

Запиши курса